Image
Image
Image
Image

Dansstijlen

Bij het Haags Ballet Centrum bieden we verschillende dansstijlen aan, van klassiek ballet tot hip hop en voor iedere leeftijd iets passends.

Hieronder vind je wat algemene informatie over de lessen, maar natuurlijk is het veel fijner om de les zelf te ervaren. Alleen dan kun je uitvinden wat het beste bij jou past. Een proefles is bij ons altijd gratis en vrijblijvend dus voel je welkom!


Peuter/kleuterdans

Vanaf 2,5/3 jaar zijn de kindjes welkom om te starten met hun danslessen bij het Haags Ballet Centrum. Deze lessen bieden veel afwisseling en gedurende het les jaar werken we aan de hand van verschillende thema’s. De kinderen leren de basisposities uit het klassiek ballet maar er is ook veel aandacht voor samenwerken, muzikaliteit en creativiteit.


Klassiek ballet

Afhankelijk van je niveau leer je de basispassen en breid je deze uit tot steeds technischer oefeningen. Uiteraard afgewisseld met leuke klassiek moderne choreografieën waarin je je nieuw verworven skills kunt laten zien. Geen stijve knotten maar je in het zweet werken om het beste uit jezelf te halen.


Streetdance en modern jazz

Streetdance is eigenlijk een verzameling van dansstijlen die ontstaan zijn in Amerika. Tijdens de lessen wisselen we snelle dansen af met lifts of trucjes op de grond. Daarnaast is er ook aandacht voor het sterker maken van je lichaam door verschillende pittige workouts of oefeningen waardoor je techniek nog beter wordt. We gebruiken hiervoor oefeningen uit het modern jazz en moderne dans. Een heerlijke afwisselende les dus.


Urban

In blokken van 8/10 weken maak je kennis met verschillende urban stijlen zoals hiphop, breakdance, popping en jazz. Na ieder blok verandert de dansstijl weer waardoor je in korte tijd van veel verschillende dansstijlen kunt proeven.


Binnen iedere dansles bij het Haags Ballet Centrum is veel ruimte voor ideeën van de leerlingen. Samen brengen we de lessen naar een hoger niveau waarbij het plezier in dans centraal staat. Hard werken maar ook veel lol maken en genieten van al het moois dat dans te bieden heeft.