Image

Claire van Roon-Boelhouwer

Toen ik ongeveer vier jaar was mocht ik mee naar de “kijk-balletles” van mijn grote zus. Ademloos keek ik hoe de groep hun oefeningen en dansen liet zien en ik wist gelijk; dit wil ik ook! Wat begon met een uurtje in de week als hobby smaakte al snel naar meer. Klassiek ballet, spitzen, jazz, streetdance, tap, folkore, je kon het zo gek niet bedenken of ik volgde er les in.

Een aantal jaren later kwam ik er tijdens mijn dansstudie achter dat ik het lesgeven heel erg leuk vond. Niet alleen zelf plezier beleven aan dans maar het ook overbrengen aan anderen, dat is waar ik mijn voldoening uit haalde! Niet veel later, nog tijdens mijn HBO studie Bachelor of Social Work, kreeg ik de kans om het Haags Ballet Centrum over te nemen. Uiteraard greep ik deze kans met beide handen aan. 

Inmiddels sta ik alweer heel wat jaren aan de leiding van de meest fantastische balletschool van Den Haag/Scheveningen.

De kracht van het Haags Ballet Centrum is de persoonlijke touch. Ik ken alle leerlingen, en vaak ook hun ouders, bij naam. Ik weet wat er speelt bij mn leerlingen en neem de tijd om ze te leren kennen. Hierdoor ontstaat er een prettige, veilige sfeer in mijn lessen. De ideale omgeving om jezelf te durven zijn en je te geven voor de volle 100%. Ik breng mijn leerlingen verder in hun dansniveau maar ze leren ook zichzelf beter kennen, iets waar ze ook buiten de dansles iets aan hebben. 

Naast het Haags Ballet Centrum ben ik heel erg gelukkig met mijn man Dirk, mijn dochter Lilly Filou en mijn hondje Bink.